به گزارش خبرنگار مهر، مسعود سلطانیفر ظهر پنجشنبه در مراسم افتتاح دهکده سلامت صبا که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به درآمدزایی بخش گردشگری در جهان اظهار داشت: در دنیا از محل جابجایی نزدیک به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر، ۱۵۰۰ میلیارد دلار درآمد ایجاد شده که البته شامل گردشگری داخل کشورها نمیشود.
وی افزود: سهم جمهوری اسلامی با توجه به اینکه کشوری پر از جاذبههای گردشگری هستیم، در این حوزه بسیار اندک است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه در ارزیابیها، کشور ما را جزو ۱۰ تا ۱۵ کشور نخست دنیا از نظر داشتن ظرفیت گردشگری قرار میدهند، اظهار داشت: تعداد گردشگران ورودی ما در سال ۵ میلیون نفر است و درآمد حاصل از آن بیش از ۷ میلیارد دلار است که در واقع نیم درصد سهم از گردشگری دنیا را به خود اختصاص دادهایم. این در حالی است که بر اساس ظرفیت هایمان باید ۲ تا ۳ درصد از گردشگری دنیا سهم داشته باشیم.
افزایش رشد گردشگری در ایران
وی با اشاره به اهمیت رویکرد دولت یازدهم در توسعه گردشگری، گفت: دو سال گذشته رشد گردشگری در دنیا ۴ درصد بوده اما در ایران به ۱۲ درصد رسیده است.
سلطانیفر افزود: در سند چشم انداز پیش بینی شده که ایران باید در افق ۱۴۰۴ میزبان ۲۰ میلیون گردشگر خارجی با ۳۰ میلیارد دلار درآمد باشد که تقریبا همان ۲ درصد سهم جهانی است.
وی گفت: ما در حال حاضر به دلیل عملکرد ده سال گذشته، ۵۰ درصد از برنامه عقب هستیم و برای جبران باید زیرساختها را به گونهای توسعه دهیم که سمت و سوی درستی در جذب گردشگر وجود داشته باشد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه از این ۵ میلیون گردشگری که سالانه به ایران میآیند تقریبا ۲ میلیون و ۶ دهم شیعیان و مسلمانان هستند که به قم و مشهد سفر میکنند، گفت: در دنیا هر کشوری در بحث گردشگری یک رویکرد کلی را مشخص میکند و رویکرد ما این است که ایران کانون گردشگری حلال در جهان باشد.
وی با اشاره به اینکه قم یک نقطه استراتژیک گردشگری است، ادامه داد: قم از نظر اختصاص تسهیلات گردشگری در کشور در اولویت است و در برنامه ششم هم از اولویت های گردشگری قرار داده شده است.
نظر شما